У Харкові під суд піде підрядник, який обікрав ХАІ

Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт щодо директора ТОВ, який у 2017 році незаконно виграв тендер, а згодом поставив студентському містечку Харківського національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» лакофарбову продукцію за завідомо завищеними цінами, чим завдав університету збиток більш, ніж на 200 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як показало розслідування, ще у 2017 році підприємець, судячи з усього, «вступив у змову з посадовими особами студмістечка ХАІ», щоб перемогти на тендері й отримати доступ до грошей університету

«Під час проведення тендеру посадовці студентського містечка створили всі умови, аби переможцем тендеру стало саме те ТОВ, з директором якого вони вступили у змову», – йдеться у повідомленні.

Ну, а після цього підозрювані уклали договори на постачання за завідомо завищеними цінами, та на рахунках підрядника осіли ті самі більш ніж 200 тисяч гривень.

Тепер підприємцю загрожує в’язниця на термін до п’яти років, а про долю його подільників зі студмістечка наразі нічого невідомо.

Як повідомляв Харків Times, менеджмент студентського містечка Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» та директора приватної фірми підозрюють у змові, внаслідок якої державі було завдано збитків на 200 тисяч гривень.