У Харкові покарають жінку, яка “у виховних цілях” била свого сина

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові перехожі записали на відео і опублікували в соцмережах, як молода жінка б’є і трясе свою маленьку дитину. Поліцейські встановили особу жінки, тепер її чекає адміністративна відповідальність.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

З’ясувалося, що жінці 31 рік, її синові – півтора року. Інспектори сектору протидії домашньому насильству разом з інспектором сектора ювенальної превенції і співробітницею Служби у справах дітей по Київському району відвідали харків’янку за місцем її проживання і провели з нею бесіду. Правоохоронцям жінка пояснила, що вона била дитину в виховних цілях.

Відносно жінки поліцейські склали протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового забороненого приписи або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) та за ч. 1 ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративне правопорушення.

Надалі адміністративні матеріали будуть направлені на розгляд до Київського районного суду.

Раніше в соціальних мережах повідомлялося, що в лісі за “Караваном” жінка била свою дитину через те, що та відмовилася гладити собаку.

“Дитина зашугана, коли у нього звертаєшся, він машинально намагається ухилятися від ударів”, – розповіли очевидці.

Як повідомляв Харків Times, в Люботині однорічну дитину на смерть придавило могильною плитою.