У Харківській області озброєний чоловік тримав в заручниках свою колишню дружину і сина

Фото: suspilne.media

У селі Гайдари Харківської області півночі тривала операція зі звільнення молодої жінки і її чотирирічного сина. Жінку і дитину взяв в заручники 30-річний житель міста Змієва, з яким бранці раніше жили однією сім’єю.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Колишній чоловік і батько прийшов в до своєї колишньої дружини ввечері 2 червня. Він був п’яний і між колишніми родичами розгорівся скандал. Під час сварки чоловік дістав ніж і погрожуючи своїй колишній дружині фізичною розправою, став насильно утримувати її і дитину в будинку. Але жінці вдалося повідомити про подію подрузі, яка зателефонувала до поліції.

2 червня о 22:36 до поліції надійшло повідомлення від жительки с. Гайдари про те, що на подругу нападає її колишній чоловік, озброєний ножем.

Приїхавши на місце події поліцейські почали переговори з чоловіком. Їм вдалося переконати його відпустити дитину. Хлопчик під час пригоди не постраждав.

Ще дві години знадобилося правоохоронцям, щоб умовити зміевчаніна відпустити жінку. 3 червня близько 1:55 заручниця опинилася на волі. Вона також тілесних ушкоджень не отримала, стан її здоров’я задовільний. Будь-яких інших постраждалих під час проведення операції немає.

З місця події вилучено ніж, яким погрожував злочинець.

Чоловік затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 147 КК (захоплення заручників), ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК (замах на умисне вбивство).

Зараз вирішується питання про повідомленні нападнику про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. За скоєне йому загрожує до 15 років тюремного ув’язнення.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, вранці 24 грудня, в Немишлянському районі Харкова невідомий чоловік з ножом захопив у заручницю жінку.

Суд виніс вирок чоловіку, який взяв у заручниці жінку і поранив поліцейського.