Харківська прокуратура таки підозрює донецького суддю у шахрайстві

Прокуратура Харківської області за дорученням керівництва Офісу Генпрокурора повідомила затриманому вчора, 18 травня, у Слов’янську судді Донецького окружного адміністративного суду про підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Під час затримання при обшуку в автівці судді виявлені $ 30 тисяч, які він шахрайським шляхом виманив у донецького ж бізнесмена, обіцяючи «вирішити питання» у Касаційному господарському суді Верховного суду України на користь його підприємства. Слідство підозрює, що нічого «вирішувати» спритний служитель Феміди навіть не збирався.

Тепер вирішуються зовсім інші питання – про запобіжний захід і про відсторонення судді від займаної посади. Він може провести за ґратами до 15 років із конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, 18 травня правоохоронці затримали у місті Слов’янськ Донецької області суддю Донецького окружного адміністративного суду безпосередньо після передачі йому підприємцем з Донецької області 30 тисяч доларів, нібито «за скасування Верховним судом рішення Господарського суду Донецької області та постанови Східного апеляційного господарського суду». Слідство встановило, що у грудні минулого року затриманий суддя в Харкові домовився із бізнесменом про цей хабар, стверджуючи, що «має знайомих» у Касаційному госпсуді Верховного суду й може «вирішити судові питання на користь цього підприємства».