У Богодухівському районі СБУ зупинила нафтогазових злодіїв

У Харківській області СБУ попередила масштабне розкрадання нафтопродуктів з державного газонафтопроводу. Зловмисники могли розкрадати 150-200 кубометрів нафтопродуктів щомісяця, завдаючи державі збитки на більш ніж 2 млн гривень.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Служба безпеки України спільно з фахівцями ВАТ «Укргазвидобування» викрила та ліквідувала незаконний вріз у магістральний газонафтоконденсатопровід в Богодухівському районі Харківської області.

Зловмисники не встигли скористатися незаконним відводом: їх діяльність припинили на початковому етапі. За висновком експертів, незаконний вріз у трубу дозволяв розкрадати 150-200 кубометрів нафтопродуктів щомісяця, завдаючи державі збитки на більш ніж 2 млн гривень.

До того ж порушення цілісності газонафтопроводу створювало реальну загрозу виникнення надзвичайних ситуацій та нанесення шкоди екології регіону.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 292 КК (пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів і нафтопродуктопроводів).

СБУ встановлює всіх причетних до злочину, а також посадових осіб, які, можливо, опікали нелегальний бізнес.

Як повідомляв Харків Times, СБУ заблокувала схему розкрадання бюджетних коштів у семи структурних підрозділах АТ «Укрзалізниця», розташованих у Харківській області. Схема працювала з 2017 року й завдала державі збитків майже на мільйон гривень.