У Харківській області заборонили відвідувати ліси

З 30 квітня по 5 травня в Харківській області заборонено відвідувати хвойні лісові масиви. Заборона поширюється, як на піші прогулянки, так і на поїздки на авто. Виняток зроблено лише для транспорту лісової охорони.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 30 квітня, на засіданні Регіональної комісії з питань ТЕБ ​​та НС. Заборона пов’язана з тим, що в Харківській області встановився 5 клас пожарної небезпеки, розповів начальник Харківського обласного лісового управління та мисливського господарства Віталій Скляров,

«Підприємствами, які координуються Харківським обласним лісовим управлінням та мисливським господарством, організовано виконання профілактичних протипожежних заходів відповідно до проєктів протипожежного облаштування лісових насаджень і матеріалів лісовпорядкувань. Зокрема, підприємствами утримуються у належному стані протипожежні дороги, водозабори та протипожежні під’їзди», – пояснив Скляров.

Він зазначив, що першочергова увага приділяється виконанню профілактичних протипожежних заходів у лісових насадженнях, що прилягають до населених пунктів, ліній електропередачі, нафто- і газопроводів та інших небезпечних об’єктів.

Як повідомляв Харків Times, в Змієві дві школярки 11 і 12 років, бавлячись з вогнем, підпалили траву на лузі, це стало причиною пожежі на 1,5 гектарах, загасити яку вдалося лише через дві доби.