У Змієві поліція зловила двох юних підпалювачок

Иллюстративное фото

Дві школярки 11 та 12 років, бавлячись із вогнем, підпалили траву на луках, це стало причиною пожежі на 1,5 гектарах, загасити яку вдалося лише через дві доби.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Сигнал про пожежу надійшов до поліції 11 квітня о 17:34. На місце події виїхали рятувальники та група швидкого реагування райвідділу поліції.

«З’ясувалося, що пожежа виникла через підпал сухої трави. Вогонь постійно перекидався на різні ділянки місцевості, через що вогнеборцям вдалося повністю загасити полум’я лише на другу добу», – йдеться у повідомленні.

Дільничні офіцери поліції встановили особи підпалювачок. Школярки зізналися, що «бавилися із сірниками та випадково підпалили траву, а коли вогонь почав розходитися у різні боки, злякалися й втекли».

Правоохоронці склали на батьків дівчаток адміністративні протоколи за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Тепер батькам підпалювачок загрожує штраф – від 850 до 1700 гривень. Хоча, як пояснили Харків Times у прес-службі Нацполіціі, якщо дівчата ще не притягалися до відповідальності, їхні родини можуть відбутися попередженням.

Як повідомляв Харків Times, за добу 11 квітня рятувальники Харківщини 150 раз гасили займання сухостою та сміття на загальній площі близько 160 га. У Золочівському районі від вогню постраждав й один з паліїв.