Харківська влада має намір прийняти у власність медсанчастину №13 у П’ятихатках

Місту необхідно прийняти у комунальну власність, розташовану в селищі П’ятихатки медсанчастину №13. За рахунок цієї медсанчастини можна розширити розташовані у селищі амбулаторії Міської лікарні №28 та Міської дитячої поліклініки №23.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на секретаря міськради Ігоря Терехова.

За словами Терехова, організована після закриття відомчої медсанчастини амбулаторія, розділена на доросле та дитяче відділення, має все необхідне для надання першої медичної допомоги, свою лабораторію, невеликий денний стаціонар, однак потребує розширення спектра послуг.

Як повідомив головний лікар Міської лікарні № 28 Віталій Бінько, крім терапевта, сімейних лікарів, в амбулаторії за графіком ведуть прийоми невролог, хірург та ендокринолог. Декларації з лікарями медустанови уклали близько 5,8 тис. мешканців не лише П’ятихаток, а й прилеглих селищ.

За словами медиків, фінансування медсанчастини у П’ятихатках припинилося з 2017 року. Установа продовжує працювати, але без амбулаторно-поліклінічної служби й права видачі листків непрацездатності.

«Зараз потрібно, щоб медсанчастину передали на баланс міста. Для цього ми будемо звертатися до Кабінету Міністрів України. Це дозволить надавати в П’ятихатках повний комплекс медичних послуг. Важливо створити правильну логістику і передати на баланс міста лікарні, які потрібні людям і були забрані в ході реформи. Дуже хочеться, щоб нас почули на рівні уряду і зрозуміли нашу стурбованість, а пандемія показала, що багато чого потрібно переформатувати в сторону міста», – вважає секретар міськради.

Як повідомляв Харків Times, 20 квітня у Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 відкрили ще одне відділення для хворих на COVID-19 – 30 додаткових місць розгорнули у щойно відремонтованому травматологічному дитячому відділенні.