19-річний харків’янин отримав 5,5 років в’язниці за смерть іншого молодого харків’янина

Фото: Харків Times

Орджонікідзевський районний суд визнав 19-річного водія легковика винним у смертельній ДТП і залишенні потерпілого без допомоги.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав 19-річного харків’янина винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, а також завідомом залишенні без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані (ч. 1 ст. 135, ч. 2 ст. 286 КК) і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років і 6 місяців з позбавленням права керувати транспортним засобом на 3 роки.

Як повідомляв Харків Times, 17 серпня 2020-го року 18-річний водій автомобіля Volkswagen Passat на великій швидкості збив на смерть молодого хлопця та зник з місця ДТП. Того самого дня він був затриманий співробітниками поліції.

Поліцейські встановили, що автомобіль рухався по окружній дорозі з боку Московського проспекту в напрямку вулиці Олександра Зубарєва зі швидкістю приблизно 120 км/год. При наближенні до нерегульованого пішохідного переходу 18-річний водій не зменшив швидкість і не надав перевагу в русі пішоходові, який перетинав проїжджу частину зліва направо по ходу руху автомобіля. В результаті наїзду 21-річний хлопець отримав травми, несумісні з життям.

18 серпня водієві оголосили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених двома статтями КК.

19 серпня слідчий суддя Київського районного суду розглянув і задовольнив клопотання слідчого про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без застави.

30 листопада обвинувальний акт разом із матеріалами кримінального судочинства скерований на розгляд до суду.

Водій легковика вину в скоєному кримінальному правопорушенні визнав повністю.

Вирок суду вступить в законну силу після закінчення термінів апеляційного оскарження.