Війна в Україні: 10 порушень, один захисник загинув, ще одного поранено

За минулу добу, 10 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування РФ 10 раз порушили режим припинення вогню, з яких 9 обстрілів позицій українських захисників і один проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» російсько-окупаційні війська вчинили обстріл наших позицій недалеко від села Пищевик із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових і ручних протитанкових гранатометів. Поблизу селищ Піски та Широкине ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї, а біля Авдіївки та Кам’янки — з гранатометів різних систем.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік від селища Майорське, збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції українських захисників з ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

Поблизу селища Золоте-3 противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Внаслідок прицільного ворожого обстрілу зі стрілецької зброї один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення, не сумісні з життям.

Командування висловлює щирі і глибокі співчуття рідним і близьким загиблого захисника.

Ще один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення. Воїну оперативно надали першу допомогу і доставили його до лікувального закладу. Стан здоров’я захисника — середнього ступеня тяжкості.

На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

В районі населених пунктів Троїцьке, Новгородське та Новолуганське був зафіксований проліт ворожого БПЛА «Орлан-10» з перетином лінії розмежування. Засобами РЕБ БПЛА противника було вчасно пригнічено.

Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

Станом на 7:00 ранку 11 квітня обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.