Ремонт даху в харківському держрезерві: постане перед судом

Фото: khar.gp.gov.ua

Директор приватного підприємства виграв тендер на ремонт даху держпідприємства. Однак по завершенні ремонту сильно переоцінив свої послуги, фактично привласнивши 800 тисяч гривень, на які не мав права. Прокуратура передала справу до суду.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слобідська окружна прокуратура Харкова затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК ).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в кінці 2019 року одна з організацій, що входять до Державного агентства резерву України, провела відкриті торги з капітального і поточного ремонтів покрівлі приміщень. З переможцем торгів ця організація уклала два договори підряду.

Переможцем торгів було визнано певне ТОВ. Його директор точно знав, що обсяги фактично виконаних робіт не відповідають обсягам, визначеним договорами та актами виконаних робіт, однак приховав це. Таким чином він привласнив бюджетні кошти на загальну суму майже 800 тис. грн.

Крім того, прокуратура заявила цивільний позов в межах кримінального провадження до фігуранта справи про стягнення заподіяних бюджету збитків.

Максимальне покарання, яке передбачає стаття — позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, в грудні 2020 року директору фірми-підрядника повідомили про підозру у привласненні бюджетних 800 тис. грн.