Харківських комунальників прищеплять від COVID-19

Фото: city.kharkov.ua

Всі бажаючі співробітники комунальних підприємств зможуть зробити щеплення від коронаіруса. Місто має запас вакцини, яким можна прищепити близько трьох тисяч чоловік.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Як розповіли в міськраді, примусової вакцинації не планується. Але на тлі збільшення кількості заражень і стрімкого заповненняя лікарень керівникам комунальних підприємств рекомендували провести серед співробітників роз’яснювальну роботу та скласти списки бажаючих.

«Коронавірус став іншим: він мутує, стає більш небезпечним. Ми повинні чітко розуміти, що щеплення — це наше з вами здоров’я і до того ж питання економічної безпеки кожної людини», — зауважив з цього приводу на робочій нараді секретар міськради Ігор Терехов.

За словами чиновника, місто має запас вакцини, яким можна прищепити близько 3 тис. чоловік. Найближчим часом будуть сформовані списки бажаючих зробити щеплення, і процес вакцинації співробітників комунальних підприємств буде запущено.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 23 березня виявили 96 259 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 843 – за минулу добу.

У Харківській області учнів відправили на дистанційку і ввели обмеження на проведення масових заходів.

У Харкові мають намір придбати кисневу станцію для Міської клінічної лікарні №13 та розгорнути додаткові місця в медустановах для пацієнтів з COVID-19.

Вакцина від COVID виробництва американської компанії Pfizer надійде до України у квітні. Але це буде тільки перша партія.

Відповідно до оновлених сьогодні, 23 березня, даних МОЗ України про карантинне зонування, Харківська область перейшла з «жовтої» зони в «помаранчеву».