Харківська область у “помаранчевій” зоні: додаткових обмежень не буде

Скриншот: Суспільне

У Харківській області не вводитимуть нових обмежень у зв’язку з переходом до “помаранчевої” зони COVID-19.

Про це заявив журналістам заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк, повідомив кореспондент Харків Times.

“Справа в тому, що ми, проводячи засідання КТЕБ на минулому тижні, фактично всі обмеження, застереження були прийняті і рекомендовані до виконання органами місцевого самоврядування”, – сказав Черняк.

“Я думаю, що всі ті вимоги, і закриття шкіл, і дотримання карантинних заходів, і зменшення кількості проведення культурних заходів, заповнення залів, обмеження щодо спортивних змагань … будуть дотримуватися і в подальшому”, – додав він.

Як повідомляв Харків Times, відповідно до оновлених сьогодні, 23 березня, даних МОЗ України про карантинне зонування, Харківська область перейшла з “жовтої” зони в “помаранчеву”.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 23 березня виявили 96 259 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 843 – за минулу добу.

У Харківській області учнів відправили на дистанційку і ввели обмеження на проведення масових заходів.

У Харкові в зв’язку з ростом числа хворих на коронавірус школи достроково, з понеділка, 22 березня, йдуть на канікули.

У Харкові мають намір придбати кисневу станцію для Міської клінічної лікарні №13 та розгорнути додаткові місця в медустановах для пацієнтів з COVID-19.