Всупереч погрозам і побоям – у Вільхівці знову перекривали трасу (відео)

Фото: скрин видео

19 березня в селі Вільхівка Харківського району місцеві жителі тимчасово перекрили дорогу і зупинили два великовантажні автомобілі, які перевозили сміття.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення в Telegram-каналі Вільхівки.

Люди в черговий раз вийшли на пікет, оскільки обурені, що по їх селу постійно їздять великовантажні авто, розбиваючи місцеві дороги. Раніше в вантажівках возили пісок з кар’єру. Сьогодні везуть сміття, отриманий в результаті рекультивації земель, впевнені учасники протесту.

Приблизно о 11:00 учасники зупинили два великовантажні автомобілі і викликали поліцію. На прохання протестувальників правоохоронці перевірили у водіїв товарно-транспортні накладні та дізналися, що знаходиться в кузовах авто. За результатами огляду з’ясувалося, що в кузовах знаходиться сміття. У накладних інформація про вантаж була відсутня.

Також поліцейські прийняли заяву, в якому учасники акції просили встановити мету пересування вантажівок вулицями їх села і розібратися з невідповідністю вмісту кузовів та інформації в накладних.

Як повідомляв Харків Times, 26 січня у Вільхівці Харківського району жителі селища перекривали дорогу вантажівкам, які возять пісок з місцевого кар’єру.

Вночі 5 лютого селі під Харковом стався вибух і спалили два автомобілі місцевих активістів. Спалені машини належать подружжю, яке бореться проти піщаних кар’єрів.

Жителі Вільхівської громади, які виступають проти видобутку піску в кар’єрах в їх селах, 8 лютого прийшли з протестом до обласного департаменту екології та природних ресурсів.

16 березня троє чоловіків побили учасника перекриття дороги в селі Вільхівка Харківського району.