У Харкові зловили двох наркоділків з мільйонним оборотом

Поліція припинила діяльність двох інтернет-магазинів з продажу наркотиків і психотропів. Зловмисники діяли в Харкові та Чугуєві.

Слідчі підрахували, що фігуранти в середньому отримували 100 звернень на добу, а орієнтовний оборот двох інтернет-магазинів за місяць становив близько мільйона гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

За даними слідства, протягом тривалого часу 41-річна харків’янка та 31-річний житель Чугуєва забезпечували діяльність двох інтернет-магазинів з продажу наркотиків.

Дама виконувала функції адміністратора сайтів, приймаючи замовлення від клієнтів. Її “соратник” зберігав удома психотропні речовини та фасував їх для подальшого збуту оптовими партіями.

Поліцейські провели низку обшуків за місцями мешкання фігурантів у Харкові та Чугуєві. У жінки поліцейські вилучили 9 мобільних телефонів, а також ноутбук і системний блок комп’ютера, які використовувалися в злочинній діяльності.

У співучасника злочину вилучили мобільний телефон, ноутбук, ваги з нальотом білої порошкоподібної речовини, зіп-пакети для фасування та зіп-пакети із залишками психотропної речовини PVP, насіння елітних сортів канабісу.

Техніку та мобільні телефони зараз вивчають фахівці для встановлення всього ланцюга злочинної діяльності фігурантів та інших осіб, причетних до незаконного обігу наркотиків. Вилучені психотропні речовини направлені на експертне дослідження.

Слідчі проводять досудове розслідування за ч. 3 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Згідно санкції статті їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про оголошення зловмисникам про підозру і обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, 14 березня харківські поліцейські затримали двох наркоторговців з 20 кг амфетаміну та зброєю.