Облрада має намір покласти у банки залишок бюджетних коштів

Харківська обласна рада має намір розмістити кошти бюджету розвитку області, що залишилися з минулого року, на депозитах у трьох державних банках. Рішення про це прийняла сьогодні, 16 березня, постійна комісія облради з питань бюджету.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської облради.

Всього залишок коштів становить 450 млн гривень. Їх розмістять на депозитах під 6,2% річних по 150 млн гривень у кожному з банків. Раніше облрада вже розмістила на депозитах у держбанках 201 млн гривень, після останнього розміщення усього в банках зберігатимуться 651 млн гривень, що належить обласній раді.

За словами голови комісії з питань бюджету Людмили Немикіної, завдяки розміщенню минулого року на депозитах банків 700 млн гривень коштів держбюджету, облрада отримала додатково 65 млн гривень у якості відсотків.

Всі банки обиралися за конкурсом, одним з головних критеріїв відбору була можливість повернення банками коштів на казначейський рахунок облради на першу вимогу.

Як повідомляв Харків Times, бюджет Харківської області на 2021 рік був прийнятий на позачерговій II сесії Харківської облради VIII скликання 24 грудня 2020 року. Загальний обсяг обласного бюджету-2021 становить понад 5,7 млрд грн.