Харківський підприємець постане перед судом за паркан

Фото: khar.gp.gov.ua

Керівник однієї з харківських фірм самовільно захопив ділянку й огородив її бетонним парканом. Збиток місту оцінюють майже в 300 тисяч гривень. Прокуратура звернулася до суду. Фігуранту загрожує великий штраф або півроку під арештом.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, заступник директора фірми влітку 2020 року найняв техніку та спорудив паркан з бетонних плит, самовільно зайнявши земельні ділянки житлової та громадської забудови загальною площею 0,1339 га. Ділянки використовувалися в комерційних цілях, але ніяких відрахувань за це місто не отримувало. Прокуратура вважає, що своїми діями фігурант завдав збитків територіальній громаді Харкова на загальну суму майже 300 тис. грн.

Харківська місцева прокуратура №3 затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю (ч. 1 ст.197-1 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура вимагає повернути територіальній громаді Харкова земельну ділянку на проспекті Науки, 25 (навпроти Будинку проектів). Підприємець взяв її в оренду 15 років тому і зобов’язався побудувати офісний центр. Але побудував тільки паркан, причому захопив тротуар і шматок проїжджої частини.