Прокуратура вимагає повернути Харкову землю на проспекті Науки

Прокуратура вимагає повернути територіальній громаді Харкова земельну ділянку на проспекті Науки, 25 (навпроти Будинку проектів).

Підприємець взяв її в оренду 15 років тому і зобов’язався побудувати офісний центр. Але побудував тільки паркан, причому захопив тротуар і шматок проїжджої частини.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Харківська місцева прокуратура № 1 звернулася до суду, щоб розірвати договір оренди земельної ділянки на пр. Науки, 25 у Харкові.

Цей договір між Харківською міською радою та одним з місцевих підприємців був укладений в 2006 році. Передбачалося, що на ділянці площею 0,11 га буде зведено офісну будівлю, і орендар займатиметься її експлуатацією.

Однак жодної будівлі орендар не звів. Але огородив ділянку разом із фрагментом тротуару та проїжджої частини металевим парканом і використовує як автостоянку.

Вартість згаданої земельної ділянки становить понад 2 млн грн.

У зв’язку з виявленими порушеннями при виконанні умов договору місцева прокуратура звернулася до суду в інтересах держави в особі Харківської міської ради з позовною заявою про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки.

Позов знаходиться на розгляді в суді.

Як повідомляв Харків Times, суд повернув у користування громади Харкова земельну ділянку вартістю понад 10 млн грн.