Війна в Україні: дев’ять порушень, втрат немає

За минулу добу, 4 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», поруч з Водяним, яке недалеко від Донецька, противник вів вогонь по українських позиціях з 120-мм міномета. З мінометів цього ж калібру окупанти обстріляли наші позиції неподалік від Водяного, яке на Приазов’ї.

Поблизу Авдіївки російсько-окупаційні війська вели неприцільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а поблизу Пісків, ще й з великокаліберних кулеметів.

З ручного протитанкового гранатомета противник зробив кілька прицільних пострілів в наш бік під Павлополем. На цьому ж напрямку було зафіксовано проліт БПЛА противника з перетином лінії розмежування. Завдяки оперативним діям українських захисників ворожий безпілотник зупинено.

Неподалік від Талаківки окупанти обстріляли позиції Збройних сил України прицільним вогнем зі станкових протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», недалеко від населеного пункту Золоте-4 противник вів вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Поблизу Новозванівки збройні формування Російської Федерації прицільним вогнем зі стрілецької зброї обстрілювали позиції наших воїнів.

Бойових втрат серед українських захисників немає.

«Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. На обстріли зі сторони противника наші воїни давали адекватну відповідь», — йдеться в повідомленні.

Станом на 7:00 ранку 5 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил обстрілів не зафіксовано.