Мешканець Рубіжного обіцяв підірвати ТРК у Львові, але повідомляв про це в Харкові

Харківські детективи викрили телефонного терориста, який двічі «замінував» заклад у Львові. Виявилося, що зловмисник живе в Рубіжному Луганської області, а зіпсувати життя він хотів братові, який орендує приміщення в львівському ТРК і не повертає борг у 1,85 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Зловмисник двічі повідомляв про підготовку до вибуху в торгово-розважальному комплексі на вулиці Кульпарківській. Повідомлення про мінування надходили до оператора служби «102» в Харкові 24 і 25 січня 2019 року.

В процесі розслідування поліцейські вийшли на 38-річного мешканця міста Рубіжне Луганської області, який міг бути причетний до скоєння вказаного злочину, зокрема, мав мотив до його скоєння.

Фоноскопічна експертиза зразків голосу фігуранта встановила їх тотожність з голосом людини, яка дзвонила до харківської поліції та повідомляв про підготовлюваний теракт.

Детективи з’ясували, що таким чином зловмисник хотів помститися своєму братові, який завинив йому 1,85 млн грн і орендував приміщення в ТРК у Львові.

4 березня поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання правопорушника. Цього ж дня Київський районний суд Харкова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. За скоєння злочину чоловікові загрожує до 8 років тюремного ув’язнення.

Фото: hk.npu.gov.ua/

Як повідомляв Харків Times, у Харкові 1 березня затримали телефонного терориста, який більше місяця заважав працювати комунальним і держструктурам

2 березня в Пісочині поліції довелося евакуювати співробітників і відвідувачів супермаркету через помилкове повідомлення про мінування. Винуватець затриманий. Він був п’яний.