Спорткомплекс «Металіст» отримав статус олімпійської бази

Фото: Харків Times

Спорткомплекс «Металіст» отримав статус бази олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на офіційному порталі Кабінету міністрів.

Відповідну постанову уряд прийняв сьогодні, 3 березня.

«Ми повинні ефективно використовувати тренерський потенціал і ресурсні можливості державних підприємств для проведення всеукраїнських і міжнародних змагань та навчально-тренувальних зборів наших збірних. Якщо комплекс не використовується на всю потужність, то його треба позбавляти статусу олімпійської, паралімпійської чи дефлімпійської підготовки, або навпаки, якщо ми бачимо великі результати — то треба надавати такий статус», — зазначив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Крім «Металіста» олімпійський статус отримали ще сім спортивних об’єктів з Вінниці, Запоріжжя, Львова та інших міст країни. При цьому шість інших спортивних закладів такий статус втратили.

Надалі Міністерство молоді та спорту планує розробити критерії відбору, згідно з якими розглядатиметься питання включення або виключення баз олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки.

Як повідомляв Харків Times, футбольні поля дитячої спортивної школи футбольного клубу «Металіст 1925» пообіцяли відремонтувати за рахунок міста.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив про швидке відродження ФК «Металіст» за підтримки Олександра Ярославського.