Обвинуваченому у скоєнні ДТП поліцейському загрожує штраф або виправні роботи (відео)

Фото: khar.gp.gov.ua

Слідчі ГБР завершили розслідування і направили до суду обвинувальний акт щодо поліцейського Куп’янського відділу поліції Харківської області за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 286 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, обвинувачений спровокував аварію, коли був поза службою, увечері 12 жовтня 2020 року. Поліцейський керував автомобілем ВАЗ-2110 і на швидкості 85 км/год порушив правила безпеки дорожнього руху, що призвело до зіткнення з причепом вантажівки MAN, що стояв на смузі попутного напрямку. При цьому травми середньої тяжкості отримала його колега, що знаходилася в авто.

Якщо провину поліцейського доведуть в суді, йому загрожує одне з декількох можливих покарань: штраф в розмірі до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 85 тисяч гривень), виправні роботи, арешт до півроку або обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, в січні 2021 року правоохоронці повідомили співробітнику Куп’янського відділу поліції Харківської області про підозру в порушенні правил дорожнього руху, що призвело до ДТП, в якому постраждала колега поліцейського (ч. 1 ст. 286 КК).