У Краснограді харчуванням дітей займеться прокуратура

У Краснограді батьки з початку року скаржаться на якість і кількість їжі в дитсадівських порціях. З раціону вихованців дошкільних установ зникли не тільки м’ясо та риба, а навіть молоко. Хто винен, вирішуватимуть правоохоронці.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обласної ради.

Після численних скарг роботу дитячих установ райцентру проінспектував голова облради Артур Товмасян.

Батьки, які прийшли на зустріч з ним, розповіли, що перебої з поставками продуктів почалися в січні, а в лютому ситуація погіршилася.

«Дійшло до того, що дітям навіть хліба не давали. Не кажучи вже про м’ясо, рибу, молочні продукти або фрукти. Одна каша і морквяне або бурякове пюре», — розповіла мати одного з вихованців дитячого садка.

Начальник відділу освіти Красноградської міської територіальної громади Антоніна Турова пояснила, що труднощі виникли через передачу повноважень від райдержадміністрацій до територіальних громад. Нема кому було проводити тендерні закупівлі: відповідний орган управління освітою ще не мав на це повноважень.

Однак чиновниця зазначила, що ця ситуація була прогнозована, тому керівників навчальних закладів просили замовити продукти заздалегідь, в грудні.

Чому це не було зроблено і хто винен, тепер вирішить прокуратура.

Заступник керівника Первомайської місцевої прокуратури Микита Далека повідомив, що відомості за фактом службової недбалості вже внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато перевірку.

Як повідомляв Харків Times, з 1 березня в Харківській області стартує опитування про якість харчування в школах.