Співробітник Харківстрансгазу покарав підприємство на 64 мільйони гривень

Нацполіція повідомила про підозру екс-посадовцю Харківтрансгазу, дії якого призвели до збитків майже в 64 мільйони гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Кошти виділялися на модернізацію системи управління компресорної станції на одному з об’єктів газотранспортної системи.

Факт службової недбалості посадової особи викрили оперативники Департаменту стратегічних розслідувань і слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України.

За даними слідства, займаючи посаду начальника відділу одного з управлінь «Харківтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз», підозрюваний підготував проектно-кошторисну документацію, не провівши належного аналізу цін на обладнання на ринку. Як наслідок — ВАТ «Укртрансгаз» закупило обладнання для модернізації компресорної станції за завищеною в кілька разів ціною.

Збиток оцінюється в 63,9 млн грн. Це підтверджується висновком судово-економічної експертизи.

У четвер, 18 лютого, екс-керівнику відділу «Харківтрансгаз» повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 КК.

На даний час підозрюваний займає керівну посаду в центральному апараті товариства, діяльність якого пов’язана з транспортуванням газу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Триває слідство.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці розкрили «масштабну схему з присвоєння бюджетних коштів», розроблену посадовими особами приватних підприємств, що діють на території Харкова та Дергачівського району області, у змові з посадовими особами АТ «Харківобленерго». З цього приводу в АТ «Харківобленерго» 11 лютого пройшли обшуки, а прокуратура відкрила кримінальну справу.

Заступнику начальника одного з управлінь АТ «Харківобленерго» повідомили про підозру в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.