Замначальника управління «Харківобленерго» підозрюють у розтраті понад 630 тис. бюджетних грошей (фото)

Фото: Харків Times

Заступнику начальника одного з управлінь АТ «Харківобленерго» повідомили про підозру в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 191 КК). Його підозрюють у розтраті понад 630 тис. гривень бюджетних коштів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповіли у прокуратурі, досудове розслідування встановило, що впродовж 2017 року підозрюваний «здійснював технічний нагляд за виконанням електромонтажних та будівельних робіт, пов’язаних із підключенням абонентів до мережі електропостачання». При цьому він «підписував акти на закриття підземних робіт і акти приймання виконаних робіт з завідомо недостовірними відомостями щодо обсягів робіт».

«Зокрема, до акту виконаних робіт включено витрати на залучення будівельної техніки, придбання матеріалів, які фактично не використовувались, а роботи — не виконувались», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Проведені експертизи показали, що вартість робіт завищена вчетверо й державі завдано збитків у розмірі понад 630 тис. гривень.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного було вилучено печатки та документи, що мають відношення до кримінального провадження. Розслідування триває.

Якщо вина підозрюваного буде доведена у суді, йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Фото: khar.gp.gov.ua
Фото: khar.gp.gov.ua
Фото: khar.gp.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці розкрили «масштабну схему з присвоєння бюджетних коштів», розроблену посадовими особами приватних підприємств, що діють на території Харкова та Дергачівського району області, у змові з посадовими особами АТ «Харківобленерго». З цього приводу в АТ «Харківобленерго» 11 лютого пройшли обшуки, а прокуратура відкрила кримінальну справу.