У Харкові побудують нову електропідстанцію

Фото: mediaport.ua

Підстанцію 330/110 кВ «Слобожанська» трансформаторною потужністю 400 МВА планує побудувати поблизу Харкова Національна енергетична компанія «Укренерго». До підстанції будуть приєднані понад 100 км нових ліній 110 кВ АТ «Харківобленерго».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі АТ «Харківобленерго».

Нова підстанція з мережевою інфраструктурою значно поліпшить надійність живлення споживачів Харкова, зокрема, мешканців північних районів міста: Олексіївки, Павлового Поля, Іванівки та Сокольників.

Як розповів директор з експлуатації та розвитку мережі НЕК «Укренерго» Олексій Брехт, початок будівництва заплановано на 2022 рік. Орієнтовна вартість проекту — близько 2,3 млрд грн. Загальний термін будівництва — близько 3 років.

За словами технічного директора АТ «Харківобленерго» Олексія Гануса, потреба в підвищенні надійності електропостачання в цій частині міста назріла давно: в останні роки тут відкрили кілька нових станцій метро і активно будують житлові будинки.

«Наша готовність до реалізації цього проекту значна. Вже найближчим часом ми максимально докладно опрацюємо всі робочі питання. Потрібна деталізація. Труднощі, звичайно, будуть, але це нормальна ситуація для будівництва такого великого енергетичного об’єкта, як підстанція «Слобожанська», — зазначив Олексій Ганус.

В обленерго поки не називають точну адресу об’єкта. Відомо тільки, що споруда буде відносно компактною (близько 2 га) і розташується десь поблизу об’їздної дороги в північній частині міста.