Смертельна ДТП на Салтівці – винуватця аварії засудили до п’яти років в’язниці

Фото: khar.gp.gov.ua

Московський районний суд м.Харкова виніс вирок водієві Hyundai, обвинуваченому в скоєнні смертельного ДТП. Винуватцю, який в момент аварії був п’яний, призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Смертельна аварія сталася 16 липня 2018 року на вулиці Валентинівській у Харкові. Водій Hyundai, який перебував за кермом в стані алкогольного сп’яніння, перевищив допустиму в населеному пункті швидкість. Лихач втратив контроль над керуванням свого автомобіля і виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з автомобілем ВАЗ.

В результаті зіткнення водія ВАЗа загинув, а пасажир отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Суд визнав винним чоловіка в порушенні Правил дорожнього руху (ч. 2 ст. 286 КК України). Але не став призначати максимальне покарання, передбачене за цією статтею – вісім років позбавлення волі.

За інформацією прокуратури, під час судового розгляду обвинувачений знаходився в СІЗО.

Вирок суду поки не вступив в силу, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, співробітники поліції 21 жовтня затримали 19-річного харків’янина, який перебував за кермом Toyota Land Cruiser, що вранці цього дня вилетів на смугу зустрічного руху та в лоб зіткнувся з Daewoo Lanos на Окружній дорозі. Внаслідок зіткнення загинули 41-річний начальник пожежно-рятувальної частини Дмитро Азарєнков і його 15-річна дочка Анастасія.

23 жовтня 2020 року Київський районний суд Харкова заарештував Дмитра Габишева, а 14 січня той же суд продовжив йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою ще на 60 днів.