В аеропорту Харкова затримали злочинця, якого шукають за п’ятьма статтями КК

Фото: dpsu.gov.ua

Вчора, 14 лютого, в пункті пропуску «Харків-аеропорт» прикордонники затримали 40-річного громадянина України, якого правоохоронці розшукують одразу за п’ятьма статтями КК.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

Під час перевірки документів у громадянина України 1980 року народження, який прибув рейсом зі Стамбула, прикордонники встановили, що він розшукується правоохоронними органами на території України.

Затриманого підозрюють в скоєнні злочинів, відповідальність за які передбачена ст. 28 «Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», ст. 358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», ст. 162 «Порушення недоторканності житла», ст. 206-2 «Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації», ст. 209 «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом».

Для прийняття подальшого правового рішення прикордонники передали громадянина співробітникам Національної поліції.

Як повідомляв Харків Times, на початку лютого прикордонники Харківського прикордонного загону затримали в пункті пропуску «Гоптівка» іноземця, який перебував у міжнародному розшуку з 2015 року. Громадянин Молдови пішки прямував до України з Росії.

Вночі 11 листопада 2020 року в пункті пропуску «Гоптівка» прикордонники Харківського загону затримали 40-річну громадянку РФ, яка перебувала у міжнародному розшуку за шахрайство.

Місяцем раніше, на початку жовтня, у міжнародному аеропорту «Харків» прикордонники затримали громадянина РФ, який з 2008 року перебував у міжнародному розшуку за викрадення людини.