Назва партії “Блок Кернеса – успішний Харків” змінюватися не буде – Терехов

Фото: Харків Times

Назва партії “Блок Кернеса – успішний Харків” після смерті мера Харкова Геннадія Кернеса змінюватися не буде.

Про це заявив журналістам секретар Харківської міськради Ігор Терехов, повідомив кореспондент Харків Times.

“Назва нашої політичної партії” Блок Кернеса – успішний Харків “залишається незмінним”, – сказав Терехов.

Він зазначив, що партія має дві найбільші фракції в міській та обласній радах, має концепцію і програму роботи.

“Коли ми з Геннадієм Адольфовичем створювали цю партію – ми чітко розуміли, що ми робимо, на які напрямки ми повинні сконцентрувати свої зусилля в роботі, і це все залишається незмінним. Наші основні пріоритети – це розвиток міста Харкова, розвиток Харківської області в усіх напрямках, починаючи від соціального, включаючи охорону здоров’я як його частину, і дуже багато інфраструктурних проектів, в тому числі глобальний розвиток транспортної інфраструктури”, – сказав Терехов.

Він підкреслив, що фракція “Блок Кернеса – успішний Харків” має намір співпрацювати з усіма фракціями, незважаючи на їх політичну спрямованість, в рамках розвитку міста та області. “Все те, що буде йти на користь міста Харкова, Харківської області, буде нами сприйматися як керівництво до дії. І об’єднаємо наші зусилля з будь-якою фракцією”, – сказав Терехов.

Секретар міськради також повідомив, відповідаючи на питання журналіста, що на найближчій сесії міськради планується прийняти заяву про припинення повноважень Харківського міського голови Геннадія Кернеса у зв’язку з його смертю. “Верховна Рада написала нам листа про те, що ми повинні прийняти таке рішення для оголошення дострокових виборів. Я як ніхто інший зацікавлений в якомога швидшому проведенні дострокових виборів. Таке звернення до Верховної ради нами підготовлено, я його винесу на розгляд сесії міської ради і впевнений, що депутатський корпус мене підтримає “, – зазначив Терехов.

Також на сесії буде оприлюднено заяву депутатів фракції “Блок Кернеса – успішний Харків” про їх вирішенні перераховувати до кінця каденції гроші, одержувані за виконання депутатських повноважень, на користь системи охорони здоров’я. “Я ініціював це питання, і всі без винятку депутати мене підтримали”, – сказав секретар міськради.