Світоліна продовжила переможну серію на Australian Open

Фото: ukrinform.ru

Перша «ракетка» України, харківська спортсменка Еліна Світоліна після трьох перемог вийшла до 1/8 турніру серії Grand Slam Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу в Мельбурні. У третьому колі харків’янка обіграла суперницю з Казахстану Юлію Путиінцеву (№28 WTA).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Sport.ua.

Під час першого сету українським уболівальникам довелося сильно понервувати. Світоліна повністю провалила стартовий гейм, допустивши п’ять невимушених помилок поспіль. Путінцева після такого подарунка захистила свою подачу й повела в рахунку. І тільки після цього гра вирівнялася. У третьому геймі Еліні довелося солідно попотіти, але з четвертого брейкпоінта вона все ж взяла перший гейм в матчі.

Довгий час Еліна не могла активно вигравати м’ячі, але потім змінила тактику і це допомогло. Українка вплуталася в перестрілку ударами на задній лінії і проводила атаки тільки після вивірених комбінацій. Юлія після цього тільки кілька геймів змогла тримати високий рівень, намагалася атакувати сама, часто помилялася і, звичайно ж, це її дратувало.

За рахунку 5: 4 Світоліна заробила потрійний сетбол на прийомі, Путінцева голосно вилаялася, але все ж відігралася, допомогли невеликі аути. Але тут же послідувала подвійна і помилка з бекхенда.

Другий сет пройшов набагато приємніше для українських уболівальників, хоча все гейми, крім першого і фінального, були виграні в боротьбі. Було видно, що Світоліна сьогодні на голову вище, а Путінцева втратила впевненість через велику кількість своїх помилок.

Результат поєдинку Еліна Світоліна – Юлія Путінцева – 6: 4, 6: 0.

Це була шоста перемога харківської спортсменки над тенісисткою з Казахстану.

У наступному раунді Еліна зіграє проти американки Джесіки Пегула (№61 WTA).

Як повідомляв Харків Times, харківська спортсменка Еліна Світоліна успішно стартувала на турнірі серії Grand Slam Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу в Мельбурні. Посіяна під 5-м номером Світоліна завдала поразки Марі Боузковій з Чехії.

У другому колі Еліна обіграла американку Корі Гауфф (№48 WTA).