Сніг на дорогах в Харківській області чистили 187 машин

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

У Харківській області після крижаного дощу, який перейшов в мокрий сніг, станом на ранок 13 лютого дорожники забезпечили проїзд магістралями державного значення.

Про це Харків Times повідомили в Службі автомобільних доріг області.

Опади в області тривали більше 12 годин і супроводжувалися різкими перепадами температури. Вдень 12 лютого температура повітря знижувалася від + 5°С до -5°С, вночі стовпчик термометра опускався до -10 °С і навіть до -14 °С.

“Протягом доби на дорогах області працювало 187 одиниць спецтехніки. Для обробки доріг протиожеледними матеріалами були використані: 2347 м3 піщано-соляної суміші та 62 тонни технічної солі”, – розповіли в Службі автодоріг.

Дорожники попереджають, що стан покриття на більшості доріг – мокре, оброблене і обробляється протиожеледними сумішами.

Для водіїв, яким під час шляху знадобиться перерва, зможуть зупиниться на спеціальних стоянках. Знайти місця відстою можна на Гугл-карті.

У разі ускладнення руху по автодорогах державного значення водії можуть зв’язати з диспетчером по номеру: 0573368344 і 0573367700 (цілодобово).

Як повідомляв Харків Times, арктичне повітря з півночі Європи принесе в Харківську область аномальні морози, які протримаються як мінімум до 20 лютого. Температура буде на на 7-12 ° нижче звичайної.