Суд залишив підозрюваного у смертельному ДТП на окружній за ґратами

Фото: Євгенія Бондаренко

У Харківському апеляційному суді пройшли слухання у справі про смертельне ДТП на окружній дорозі, де 21 жовтня 2020 року загинули 41-річний начальник однієї з частин ДСНС підполковник Дмитро Азарєнков і його 15-річна дочка Анастасія. Захисники ймовірного винуватця аварії 19-річного Дмитра Габишева просили про пом’якшення запобіжного заходу для свого підзахисного. Суд відмовив.

Про це Харків Times повідомила прес-секретар суду Євгенія Бондаренко.

Захисник підозрюваного заявив, що ризики, про які заявляла прокуратура на попередньому засіданні з обрання запобіжного заходу, для його підзахисного «носять формальний характер і взагалі відсутні», він не має можливості впливати ані на свідків, ані на потерпілих. З його точки зору домашній арешт з використанням електронного браслета та застава «в повному обсязі відповідатимуть запобіжному заходу».

Ці доводи адвоката заперечив прокурор, підкресливши, що терміни розслідування продовжено до шести місяців й ризики існують. Крім того, він зазначив «необхідність певних слідчих дій». Також прокурор підкреслив, що, згідно з експертизою, Габишев під час аварії перебував у стані сп’яніння. Проти пом’якшення запобіжного заходу виступив і представник потерпілих, нагадавши, що підозрюваний сів п’яним за кермо вже вдруге.

«Посилається представник  також і на практику Верховного Суду. Зазначає, що ризики продовжують існувати, з урахуванням відношення підозрюваного до керування у стані сп’яніння», – повідомила Бондаренко.

Вислухавши сторони процесу, суддя Олена Кружиліна постановила залишити підозрюваного під вартою, не задовольнивши скаргу захисту та підтвердивши рішення Київського районного суду.

Як повідомляв Харків Times, співробітники поліції 21 жовтня затримали 19-річного харків’янина, який перебував за кермом Toyota Land Cruiser, що вранці цього дня вилетів на смугу зустрічного руху та в лоб зіткнувся з Daewoo Lanos на Окружній дорозі. Внаслідок зіткнення загинули 41-річний начальник пожежно-рятувальної частини Дмитро Азарєнков і його 15-річна дочка Анастасія.

Виявилося, що на 19-річного підозрюваного в цьому ДТП Дмитра Габишева вже складали протокол по ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції).

23 жовтня 2020 року Київський районний суд Харкова заарештував Дмитра Габишева, а 14 січня той же суд продовжив йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою ще на 60 днів.

Сьогодні, 11 лютого, Харківський апеляційний суд, у якому слухалася справа Габишева, був закритий на кілька годин через хибне повідомлення про мінування будівлі.