У Харківському, Дергачівському та Шевченківському районах відновили електрику

Фахівці “Харківобленерго” ліквідували наслідки негоди у Харківському, Дергачівському та Шевченківському районах області, де були обірвані дроти. Однак небезпека нових аварій зберігається, тому на чергування виведені 25 додаткових бригад.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі підприємства.

Часткові знеструмлення сталися сьогодні, 9 лютого, в деяких населених пунктах Харківської області, зокрема в Харківському, Дергачівському та Шевченківському районах. Як повідомив заступник технічного директора по розподільних електричних мереж АТ “Харківобленерго” Олександр Кишинський, чергові бригади ліквідували аварійні ситуації і відновили електропостачання на всіх об’єктах протягом декількох годин.

“О четвертій ранку у Харківській області за несприятливих погодних умов: сильному поривчастому вітрі, налипанні мокрого снігу та ожеледі спостерігалися знеструмлення населених пунктів у Дергачівському, Шевченківському районі і Пісочині. До 10.00 аварійними бригадами, які постійно знаходяться на чергуванні, усі пошкодження були ліквідовані, а всі об’єкти соціально-побутової сфери заживлені”, — сказав Олександр Кишинський.

У зв’язку з тим, що погода залишається складною, “Харківобленерго” організувало чергування додаткових 25-ти аварійних бригад, повністю забезпечених транспортом, технікою та матеріальними ресурсами.

Енергетики також нагадують про необхідність дотримуватися заходів електробезпеки під час несприятливих погодних умов.

“У разі виявлення обірваних проводів або пошкоджених опор у жодному разі не намагайтеся усунути пошкодження самотужки. Не наближайтеся до об’єктів електричних мереж – це небезпечно для життя! Натомість, негайно повідомляйте про небезпеку до АТ “Харківобленерго” за цілодобовими номерами кол-центру (057) 34-24-413, (050) 05-40-413, (067) 23-40-413, (063) 05-40-413, який у ці дні працює у посиленому режимі. Про відсутність електропостачання за вашою адресою ви також можете повідомити через мобільні сервіси “Харківобленерго”: Viber- та Telegram-боти, мобільний додаток “Харенерго”, — відзначили в обленерго.

Як повідомляв Харків Times, через повалені дерева та налипання снігу світла сьогодні не було в Коротичі, Пісочині та Рай-Оленівці.