У Харкові директор державної лабораторії піде під суд за хабар

Фото: khar.gp.gov.ua

Виконуючий обов’язки директора однієї з державних лабораторій в сфері споживчого ринку вимагав від підлеглої 300 тис. грн за те, що вона залишиться на займаній посаді. В іншому випадку погрожував звільнити та замінити її більш «перспективним» претендентом.

Тепер йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі за ч. 3 ст. 368 КК.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За погодженням з Харківською місцевою прокуратурою № 2 до суду скеровано обвинувальний акт стосовно в.о. директора однієї з державних лабораторій в сфері споживчого ринку. Його звинувачують в отриманні неправомірної вигоди та вимаганні (ч. 3 ст. 368 КК).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков, досудове розслідування встановило, що в. о. директора однієї з державних лабораторій повідомив своїй підлеглій, що, на його думку, вона неналежним чином виконує службові обов’язки, і в зв’язку з цим він має намір її замінити. При цьому чиновник уточнив, що залишитися на посаді жінка має можливість — якщо заплатить 300 тис. грн.

Цю суму керівник лабораторії запропонував виплачувати по частинах, по 60 тис. грн на місяць. Якщо підлегла не надасть перший транш в обумовлений термін, то буде звільнена. Чиновник сказав, що є претенденти, які готові платити за цю посаду 80 тис. грн на місяць.

Досудове розслідування проводили слідчі відділу поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 3, оперативний супровід здійснювали співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області за вимагання хабара піде під суд начальник райвідділу поліції.