Харківська СБУ блокувала канал нелегальної міграції з Росії

У Харківській області Служба безпеки України спільно з поліцією та прикордонною службою викрила угруповання, члени якого організували канал нелегального переправлення осіб з Росії та у зворотному напрямку. Вартість «трансферу» становила $ 1,5 тисячі на кожного нелегального мігранта.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

7 серпня 2020 року співробітники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Харківській області, спільно з прикордонниками поблизу ст. Одноробівка Золочівського району затримали 26-річного мешканця Пісочина, який нелегально перевів з РФ до України громадянина Азербайджану.

Коли почали розслідувати даний одиночний факт, з’ясували, що до злочину крім затриманого песочінця також мають відношення як мінімум ще двоє чоловіків — 52 і 39 років. І що послуги групи для кожного проведеного коштують $ 1,5 тисячі.

Оперативники спецслужби встановили, що протягом року зловмисники через власні зв’язки серед криміналітету підшукували бажаючих нелегально перетнути російсько-український кордон. За оперативною інформацією, «клієнтами» фігурантів були іноземці, які перебувають в країні нелегально, представники кримінальних кіл, підозрювані в скоєнні злочинів в Україні та за кордоном.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували кілька фактів незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення трьом учасникам групи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, та кваліфікації їхніх дій, як вчинених у складі організованої групи.

СБУ перевіряє можливість використання заблокованого каналу нелегальної міграції бойовиками так званих Л/ДНР.

Як повідомляв Харків Times, минулого тижня Служба безпеки України блокувала в Харкові нелегальне промислове виготовлення короткоствольної вогнепальної зброї та боєприпасів.