СБУ викрила підпільне промислове виготовлення бойових пістолетів у Харкові (фото)

Фото: СБУ

Служба безпеки України блокувала у Харкові нелегальне промислове виготовлення короткоствольної вогнепальної зброї та боєприпасів.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

За даними слідства, незаконний бізнес організував керівник одного з місцевих підприємств, яке спеціалізується на виробництві пневматичної, травматичної, мисливської та спортивної зброї. Він налагодив підпільну переробку спецзасобів у бойові пістолети з нарізними стволами на промислових потужностях підприємства. До цього фігурант залучав підлеглих працівників.

“Готовий товар зловмисник реалізовував через особисті зв’язки, у тому числі представникам кримінальних кіл”, – йдеться у повідомленні.

У межах контролю за вчиненням злочину оперативники спецслужби задокументували факт збуту перероблених у бойові пістолетів, а також набоїв до них.

Співробітники СБУ затримали організатора нелегального виробництва зброї за місцем проживання в Харкові після збуту чергової партії “продукції”. У помешканні правоохоронці виявили пістолети із ознаками переробки, гладкоствольні рушниці, набої до них та комплектуючі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне зберігання, передача та збут бойової зброї та бойових припасів). Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи із викриття і затримання зловмисника проводилась спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Харківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Прес-служба прокуратури області повідомила, що 5 листопада 2020 року під час проведення оперативної закупки підозрюваний продав пістолет, а також запасні магазини та патрони до нього. 20 січня 2021 року проведено обшук за місцем мешкання чоловіка. Правоохоронцями вилучено п’ять перероблених у бойові пістолетів калібру 5,6 і 9 мм, два перероблених пістолети для відстрілу набоїв із посиленою травматичною дією, п’ять гладкоствольних рушниць, бойову гранату, а також понад тисячу набоїв.