У Харкові «квартирант» побив і пограбував власницю житла

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Чоловік подзвонив за оголошенням про здачу квартири, домовився з господинею про зустріч, а коли вона відкрила двері, ударив і зірвав з шиї золотий ланцюжок. Поліція затримала негідника.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

22 січня о 21:14 до відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №3 звернулася 55-річна жінка. Вона заявила, що на неї напав невідомий чоловік і вкрав золотий ланцюжок.

Як з’ясувалося, потерпіла здає в оренду квартири. Того дня вона домовилася про зустріч із потенційним клієнтом. Коли ж відкрила незнайомцю двері квартири, він вдарив її в обличчя. Громадянка впала та втратила свідомість, а коли прийшла до тями, виявила, що на шиї немає золотого ланцюжка.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили і затримали негідника. Ним виявився 44-річний раніше судимий житель Сумської області.

Речовий доказ вилучено. Правопорушника затримано в порядку статті 208 КПК.

Кримінальну справу порушено за ч. 1 ст. 187 КК (розбій). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 7 років. Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. В даний час громадянин перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області квартирант зняв будинок і виніс звідти чавунні батареї і ванну.