Похорон Кернеса відбудеться у середу, 23 грудня – Терехов

Фото: скрин видео

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив, що похорон покійного мера Харкова Геннадія Кернеса відбудеться у майбутню середу, 23 грудня.

Про це Харків Times дізнався із заяви Терехова інформаційному агентству «Укрінформ».

«Увечері в понеділок, 21 грудня, тіло Геннадія Кернеса буде доставлено літаком з Німеччини, де він лікувався в клініці «Шаріте» і де помер 17 грудня від ускладнень, спричинених коронавірусом, в міжнародний аеропорт «Харків», – сказав Терехов.

За його словами, всі необхідні документи оформлені за участю посольства України в Німеччині, а витрати з доставки тіла до Харкова оплачують рідні покійного мера.

«Наразі невідомо, що саме написано у висновку про смерть, виданому клінікою «Шаріте», але знаю, що висновок є», – уточнив Терехов.

Також секретар міськради, виконуючий на даний час обов’язки мера міста, повідомив, що похорон «відбудеться в середу на 2-му міському кладовищі, де поховані видатні харків’яни, зокрема, політики і керівники міста та області». Він заявив, що ім’я Геннадія Кернеса буде увічнено на карті міста.

«Кернес, по суті, сам є брендом нашого міста. Над питанням увічнення працюють фахівці, проводиться аналіз пропозицій, а саме, створення пам’ятника і присвоєння імені Кернеса вулицям і проспектам Харкова», – заявив секретар міськради.

Як повідомляв Харків Times, харківський міський голова Геннадій Кернес помер у ніч з 16 на 17 грудня в німецькій клініці «Шаріте».

Раніше повідомлялося, що покійного мера Харкова поховають на наступному тижні, орієнтовно 22-23 грудня.