Всі дороги державного значення оброблені, ускладнень руху немає — Укравтодор

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Станом на ранок 13 грудня проїзд автотранспорту державними дорогами забезпечений. Шляхи посипані сіллю та піском. Однак, за прогнозами синоптиків, ввечорі на заході області знову очікуються опади.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі автомобільних доріг Харківської області.

Вдень 12 грудня по всій території Харківської області спостерігались опади переважно у вигляді дощу, місцями — невеликого снігу. Дощ і сніг почалися вранці 12 грудня близько 10:00 і закінчилися приблизно о 03:00 13 грудня. Температура повітря по області склала: вдень від -1°С до -4°С, вночі від +1°С до -3°С.

За цих умов дорожні служби обробили всі шляхи державного значення протиожеледними матеріалами. В акції взяли участь 231 людина та 203 одиниці техніки.

На траси висипано 624 тонни солі та 2 555 кубометрів піщано-соляної суміші.

Восьми водіям надали допомогу: хтось з’їхав у кювет, хтось не міг рухатися через ожеледицю, у когось заглох мотор.

Водії великовантажних автомобілів проявили соціальну відповідальність і перечекали негоду на спеціально відведених стоянках. Завдяки цьому пробок на дорогах вдалося уникнути.

За прогнозом синоптиків, ближче до вечора очікуються невеликі опади у західній частині області.

При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування шляховиків і спецтехніки. У разі виникнення надзвичайної ситуації водіям Харківської області пропонують телефонувати диспетчерові: 336-77-00.

Як повідомляв Харків Times, Укравтодор пообіцяв, що з 12 грудня в Харківській області цілодобово моніторитимуть стан автомобільних доріг, а для водіїв створять спеціальні стоянки. Ці заходи вживаються для забезпечення безпеки дорожнього руху в умовах негоди.