У Харківській області водії зможуть перечекати негоду на спецстоянках

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

З 12 грудня в Харківській області в цілодобовому режимі будуть моніторити стан автомобільних доріг, а для водіїв створять спеціальні стоянки. Ці заходи вживаються для забезпечення безпеки дорожнього руху в умовах негоди.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі автомобільних доріг Харківської області.

Несприятливі погодні умови збережуться в області протягом 12-13 грудня. У ці дні очікується сніг, мокрий сніг і дощ. На дорогах – ожеледиця. Температура повітря протягом вихідних днів буде коливатися від 5 ° морозу до 2 ° тепла.

У зв’язку з погіршенням погодних умов харківські шляховики переходять на цілодобовий графік роботи. У режимі нон-стоп буде здійснюватися моніторинг стану дорожнього полотна, в тому числі, за допомогою камер відеоспостереження, встановлених уздовж трас. При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування шляховиків і спецтехніки на трасах області.

У разі різкого погіршення погодних умов, водії і перевізники можуть відстоятися на стоянках і місцях відстою для транспортних засобів. Так, на трасі Київ-Харків-Довжанский буде створено десять таких стоянок, чотири з них – в межах населених пунктів.

Розташування стоянок на Google мапі.

Місця відстою транспорту (таблиця)

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Щоб знайти місце розташування на карті певного майданчика для відстою великовагового транспорту, заходьте на цю сторінку: https://kmplus.org.ua/ua, прописуйте потрібний км по певній дорозі і Вам показує точку на мапі.

Встановити власне місцезнаходження на дорозі і розрахувати відстань для найближчої стоянки водії зможуть за допомогою геокалькулятора.

Як повідомляв Харків Times, 12 грудня в Харкові і області очікується сніг та мокрий сніг. Випадання опадів буде супроводжуватися сильними поривами вітру, до 20 м / с.