Співробітник Південної залізниці продавав наліво запчастини від локомотивів

Фото: wikipedia.org/ Sergeev Pavel

Співробітник одного з підрозділів Південної залізниці продавав на сторону запчастини від гальмівних систем локомотивів вартістю близько 100 тисяч гривень. Йому повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем і розтраті.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №5 повідомлено про підозру службовцю одного з підрозділів регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» за фактом закінченого замаху на розтрату майна посадовою особою шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 191 КК).

За даними слідства, службовець одного з відокремлених підрозділів Південної залізниці спільно з «групою осіб» розробив незаконну схему особистого збагачення за рахунок підприємства.

Зазначений чоловік намагався збути третій особі запчастини для гальмівної системи локомотивів, що належать АТ «Українська залізниця», загальною вартістю близько 100 тис. грн. Угоду припинили правоохоронці.

На території підрозділу, в якому працював фігурант, проведені обшуки.

Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Слобідського відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативне супроводження — Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: khar.gp.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, в жовтні поліція запідозрила електромеханіка Укрзалізниці в крадіжці палива на 411 тисяч гривень.