Одним із заступників мера може стати директор КП, який знаходиться під судом

Одним з 12-ти заступників мера міста на сьогоднішній, 9 січня, сесії Харківської міської ради нового скликання може бути призначений обвинувачений у розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні директор комунального підприємства міськради “Харківське ремонтно-будівельне підприємство” Семен Сирота.

Про це Харків Times стало відомо з проекту рішення сесії міськради.

Сироту пропонується призначити заступником харківського міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Раніше цю посаду займав Андрій Руденко, але його планують перевести на новостворювану посаду заступника з питань забезпечення життєдіяльності міста.

Довідка: у липні 2016 року прокуратура повідомила Сироті про підозру в розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК). У серпні того ж року обвинувальний акт щодо Сироти та представників ТОВ “Астек” був переданий до Московського районного суду Харкова. Слухання справи постійно переноситься та не завершено досі.

Як повідомляв Харків Times, три новообраних до Харківської міськради депутата від партії “Блок Кернеса – Успішний Харків” відмовилися від мандатів. Їх місця займуть інші кандидати, наступні за списком. Зокрема, місце директора Департаменту бюджету та фінансів Тетяни Таукешевої займе директор КП “Харківське ремонтно-будівельне підприємство” Семен Сирота.