Меру Харкова наголосували 12 заступників

Депутати Харківської міської ради на своїй першій сесії нового скликання затвердили 12 заступників Харківського міського голови – на одного більше, ніж було при минулому скликанні.

Про це повідомляє кореспондент Харків Times із сесійної зали.

Першим заступником, обмінявшись посадами з Ігорем Тереховим, став колишній секретар міськради Олександр Новак.

Керуючим справами міськради у ранзі заступника міського голови залишилася Тетяна Чечетова-Терашвілі. Питаннями інфраструктури міста так само займатиметься Євген Водовозов. Питаннями охорони здоров’я та соцзахисту залишилася відати Світлана Горбунова-Рубан. Питання молоді та спорту залишені за Костянтином Лобойченко, а цифрової трансформації – за Олегом Дроботом. Містобудуванням, архітектурою та земельними відносинами, як і раніше, займається Тетяна Овіннікова, правовим забезпеченням займається Марина Стаматіна, Департамент бюджету і фінансів вже традиційно очолює Тетяна Таукешева. Економікою та комунальним майном продовжить керувати Михайло Фатєєв. Позицію кілька змінив Андрій Руденко, який отримав новий Департамент з питань забезпечення життєдіяльності міста. А Департамент житлово-комунального господарства при гучному, хоча й нечисленному опорі ряду депутатів все-таки очолив обвинувачений у розтраті бюджетних грошей Семен Сирота, який наразі перебуває під судом.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 9 грудня, на першій сесії міськради нового скликання секретарем Харківської міської ради обрано депутата від партії “Блок Кернеса – успішний Харків” Ігоря Терехова, який раніше був першим заступником Харківського міського голови.

На посаду одного із заступників мера та начальників департаментів міськради запропонована кандидатура директора комунального підприємства міськради “Харківське ремонтно-будівельне підприємство” Семен Сироти. Наразі він знаходиться під судом і звинувачується у розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК).