Депутати нового скликання міськради завтра зберуться на свою першу сесію

Фото: Пресса Украины

9 грудня депутати Харківської міської ради VIIІ скликання зберуться на свою першу сесію.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Сесія пройде відповідно до постанови №125 Харківської міської виборчої комісії Харківського району Харківської області.

На порядку денному – вісім питань і «Різне». В першу чергу депутати розглянуть питання про обрання секретаря міської ради. Крім цього сесії будуть обрані затупники міського голови.

Також на сесії будуть утворені постійні комісії Харківської міської ради VIIІ скликання, затверджений їх склад. Депутати вирішать, хто очолить новоутворені комісії і виберуть заступників голів комісій.

Крім цього депутати планують затвердити структуру і положення виконавчих органів Харківської міської ради VIIІ скликання.

Восьмий пункт порядку денного передбачає розгляду питання про умови оплати праці Харківського міського голови.

Початок сесії – о 10:00.

Як повідомляв Харків Times, до Харківської міської ради проходять шість партій. 34 місця в міськраді займуть депутати «Блоку Кернеса – Успішний Харків». У ОПЗЖ- майже вдвічі менше – 19 депутатів. По дев’ять місць у «Європейської солідарності» і «Слуги народу».

Два новообраних депутата депутата Харківської міськради від партії «Європейська солідарність» і один – від «Слуги народу» звернулися до Харківської міської територіальної виборчої комісії із заявами про відмову від депутатського мандата.

Три новообраних до Харківської міськради депутата від партії «Блок Кернеса – Успішний Харків» відмовилися від мандатів. Їх місця займуть інші кандидати, наступні за списком.