Бешкетник, який пошкодив двері ХОДА, постане перед судом

Фото: khar.gp.gov.ua

До суду направлено обвинувальний акт стосовно 19-річного мешканця Малої Данилівки, підозрюваного в тому, що він 21 листопада з хуліганських міркувань розбив скло у дверях Харківської обласної держадміністрації (ч. 12 ст. 296 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Досудове розслідування встановило, що ця людина кидала металевий предмет у двері будівлі Харківської обласної державної адміністрації. На зауваження хуліган не реагував і продовжував свої дії, внаслідок чого двері були пошкоджені”, – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що “зупинити хулігана вдалося працівникам ХОДА”.

Потерпілим у даному випадку є Обласне комунальне виробничо-експлуатаційне підприємство “Держпром”, а судово-товарознавча експертиза нарахувала понад 2,5 тис. гривень збитків.

Цивільний позов, заявлений “Держпромом”, обвинувачений визнав у повному обсязі.

Тепер йому загрожує покарання у вигляді штрафу від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Фото: khar.gp.gov.ua
Фото: khar.gp.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, рано ввечері 21 листопада молодий чоловік з криками “Аллах акбар” розбив скло у дверях обладміністрації. Свої дії він пояснив поліції тим, що “хотів привернути увагу, щоб до нього на розмову вийшли депутати”.