Інцидент в Дергачівському ліцеї: всі захворілі закінчили лікування

Фото: 2gis.com

Станом на 30 листопада нових випадків захворювань серед учнів та персоналу комунального закладу “Дергачівський ліцей №3” не зареєстровано. Всі захворілі закінчили амбулаторне лікування, виписані у задовільному стані з діагнозом гастроентероколіт невстановленої етіології.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного лабораторного центру.

“За результатами бактеріологічних досліджень хворих та контактних збудники кишкових інфекцій не виділені. Медичне спостереження за контактними дітьми та персоналом закінчено”, – йдеться у повідомленні.

Санітарно-мікробіологічні дослідження харчових продуктів та готових страв, змивів з об’єктів зовнішнього середовища та води питної бутильованої відповідають НД за мікробіологічними показниками. Проба води з комунального водогону не відповідає вимогам Державних санітарних норм і правил. Дослідження води з комунального водогону також не виявили антиген ротавірусу та антиген вірусу гепатиту А. Продовжуються лабораторні дослідження води питної на ентеровіруси.

Ймовірною причиною виникнення спалаху вірогідно було вживання недоброякісних харчових продуктів. Обставини, що сприяли виникненню спалаху – неналежний санітарний стан харчоблоку, порушення товарного сусідства продуктів харчування, термінів та правил їх зберігання.

Джерело інфекції та фактор передачі не встановлено.

Як повідомляв Харків Times, 18 листопада серед учнів ліцею № 3 міста Дергачі зареєстрований спалах інфекційного захворювання.

За фактом отруєння учнів Дергачівського ліцею №3 поліція відкрила кримінальне провадження.

Станом на 12:00 20 листопада 2020 кількість хворих в Дергачівському ліцеї збільшилася і склала 43 людини.