На дорогах Харкова встановлять 1000 нових камер

Фото: city.kharkov.ua

Більше тисячі камер відеоспостереження планують встановити на основних магістралях Харкова протягом двох років. Камери фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху, колір і номери автомобілів

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Проект зі створення системи безпечного дорожнього руху на суму понад 20 млн євро реалізується в місті спільно з Європейським інвестиційним банком.

Камери будуть встановлені на магістралях з великим трафіком — Московському проспекті, проспекті Гагаріна, проспекті Науки, вулиці Клочківській, в центральній частині міста. Всього — 1 022 камери, в тому числі з фіксацією швидкості.

«Вони будуть фіксувати потоки машин, що дозволить правильно виставляти циклограми для швидкого проходження світлофорних об’єктів в різний час доби. Тобто ми зможемо запобігати пробкам на основних магістралях. Також камери фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху — порушення швидкісного режиму, перетин суцільної лінії тощо. Крім того, камери фіксуватимуть колір і номерні знаки автомобілів», — розповів перший віце-мер Ігор Терехов.

На початковому етапі інформація з відеокамер зберігатиметься в КП «Міськелектротранссервіс», де встановлять сервери контейнерного типу. Надалі їх перевезуть у майбутній Ситуаційний центр.

Всю інформацію з відеокамер місто надаватиме правоохоронцям, щоб вони мали змогу оперативно реагувати на події.

«Відеокамера зафіксувала порушника, передала дані в наш Ситуаційний центр, і звідти пішов сигнал до поліції. Правоохоронці виїхали, запобігли ДТП або затримали винних, які могли б сховатися з місця події. Друге — система штрафів за порушення правил дорожнього руху. Фото передається в наш центр і звідти — працівникам поліції», — пояснив Ігор Терехов.

Передбачається, що перша відеокамера з фіксацією порушень ПДР запрацює в тестовому режимі на Московському проспекті.

Як повідомляв Харків Times, влітку Харківська міська рада вирішила об’єднати всі камери відеоспостереження в місті в одну систему.