Організаторам викрадення харків’янина, лідера ромської громади повідомили про підозру

Фото: khar.gp.gov.ua

Під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам, які мали намір викрасти жителя Харкова, лідера ромської громади. Їх підозрюють за ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 146 КК (вимагання, незаконне позбавлення волі та замах на викрадення людини за попередньою змовою групою осіб).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу затриманим у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативне супроводження — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 24 листопада, правоохоронці провели спецоперацію, в ході якої інсценували викрадення лідера ромської громади. Крім того, поліцейські зняли відео, де «потерпілий» говорить про те, що його викрали, і просить родичів передати зловмисникам $ 100 000. Це відео було відправлено замовникам викрадення, а ті, в свою чергу, переслали його синові потерпілого. Якщо кошти не будуть передані, викрадачі погрожували вбивством або заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

Того ж дня правоохоронці затримали в Києві організатора та ще одного учасника викрадення.

За інформацією прес-служби Нацполіції області, за підозрою в скоєнні даного злочину затримано двох уродженців іншої держави — 22-х і 28-ми років, які проживали в м. Бровари Київської області. Обидва раніше були судимі за крадіжки, грабежі та розбої. Тепер їм може загрожувати до 12 років в’язниці.