СБУ затримала колишнього снайпера “ЛНР” у Харкові (фото)

Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила колишнього учасника терористичної організації “ЛНР”, який воював проти сил антитерористичної операції на Луганщині.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі СБУ.

Оперативники та слідчі СБУ встановили, що у 2015 році мешканець Харкова вступив до лав незаконного збройного формування і був призначений “командиром відділення 6 окремого мотострілкового козачого полку імені Платова”. Потім за власним бажанням перевівся до розвідувальної роти, пройшов спеціальну снайперську підготовку й отримав посаду “розвідник-снайпер”. З серпня 2015 до липня 2016 року складі диверсійних груп він виконував завдання уздовж лінії зіткнення. У складі снайперських пар бойовик вів прицільний вогонь по військовослужбовцям Збройних Сил України в районі міста Золоте.

Звільнившись зі “служби” у бойовиків, зловмисник повернувся до Харкова, де працював на тимчасових роботах, намагаючись не потрапляти у поле зору правоохоронців.

Колишньому бойовику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу, які передбачають відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та участь у не передбачених законом збройних формуваннях.

Заходи з викриття зловмисника проводилися за координацією Департаменту захисту національної державності СБУ. Досудове розслідування проводять слідчі СБУ під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.