Кисневі концентратори для харківських лікарень пройшли митницю

Фото: kharkivoda.gov.ua

Всі кисневі концентратори, закуплені для лікарень Харкова, пройшли митне оформлення. Товар випущений у вільний обіг на території України.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Київської митниці в Facebook.

Як повідомляється, 19 листопада о 17:03 завершено митне оформлення концентраторів кисню, заявлених для митного оформлення в зоні діяльності Київської митниці Держмитслужби. Це була остання з трьох митних декларацій, за якими імпортувалися концентратори.
Товар за першою декларацією був оформлений пізно ввечері 18 листопада, за другою — 19 листопада о 16.53.

Імпортер може розпоряджатися ним на свій розсуд.

«Київська митниця Держмитслужби без затримок, у часових межах, визначених чинним законодавством, виконала всі митні формальності, товар випущений у вільний обіг з дотриманням вимог Митного кодексу України», — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, в середу, 18 листопада, з’явилася інформація, що 461 концентратор кисню, закуплений міськрадою для лікарень Харкова, заблокований на митниці через скаргу, подану громадською організацією.

Скани скарги до Державної митної служби та правоохоронних органів, через розгляд якої припинено розмитнення концентраторів, оприлюднив керівник громадської організації «Бюро добрих справ» Олексій Кусов на своїй сторінці в Facebook. У скарзі він стверджує, що концентратори були закуплені за завищеними цінами.

Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан заявила Суспільному, що скарга про завищені ціни на концентратори є необґрунтованою.

«Вони закуплені за найнижчою ціною, яка взагалі на ринку існує: 37800 грн. Наступна — 44 тисячі, ще наступна — 60 тисяч. Це замовлення. Людина виконує замовлення», — сказала Горбунова-Рубан.